Dressings
Vinaigrettes
Sauces
flavoured oil

Terug naar overzicht

Culina Framboos dressing

Salade met geitenkaas, spekjes en Framboos dressing

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 plakken geitenkaas (ronde)
  • 500 g spek, gerookt (blokjes)
  • 4 sneetjes brood (bio, met noten en rozijnen)
  • 2 appels, groene
  • ½ krulsla, rode
  • ½ krulsla, groene
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 2 stronkjes witloof
  • honing
  • citroensap
  • 50 g pijnboompitten
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • Culina framboos dressing

Bereiding:

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes of reepjes. Besprenkel het witloof met citroensap, om verkleuren te voorkomen. Snij de appelen in fijne partjes.
  2. Bak het spek knapperig. Doe er de appeltjes bij en laat garen. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng alle groenten en besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn.
  4. Snij de geitenkaas in 4 dikke plakken en leg ze op het brood. Bedruppel ze met honing en bestrooi ze met pijnboompitten. Zet even onder de grill.
  5. Verdeel de groenten en het spek over de borden. Schik aan de rand appelpartjes en leg in het midden een toast met geitenkaas. Garneer nog met een streepje Culina framboos dressing.

Eet smakelijk!