Dressings
Vinaigrettes
Sauces
flavoured oil

Terug naar overzicht

Culina Caesar dressing

CAESARSALADE MET KIP

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kippenbilletjes (in kippenbouillon gepocheerd)
  • Culina Caesar dressing

Sla:

  • 1 krop Romeinse sla
  • de croutons:
  • 1 ongesneden toastbrood
  • klontje boter
  • olijfolie

Afwerking:

  • 100 g Parmezaanse kaas in blok

Bereiding:

De kip:

  1. Kook de kip gaar in een bouillon. Je kan ook (de resten van) een gebakken kip gebruiken.
  2. Tip: Maak een klassieke kippenbouillon en gebruik het gegaarde kippenvlees voor de Caesarsalade. De gezeefde bouillon vries je in en gebruik je later voor de bereiding van talloze soepen, sauzen of stoofschotels.
  3. Scheur het afgekoelde kippenvlees in hapklare brokken en zet ze even opzij.

De sla:

  1. Scheur de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en was ze in veel koud water. Laat de sla goed uitlekken.

De croutons:

  1. Snij met het broodmes enkele dikke sneden van het toastbrood van ongeveer 2 cm dik. Verwijder de korst en snij het brood in dobbelstenen.
  2. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Zodra het braadvet heet is, bak je hierin de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons. Blijf bij de pan, want het gaat snel!
  3. Leg een vel keukenpapier in een diep bord, en laat de warme croutons hierop uitlekken.

Afwerking:

  1. Vul een grote slakom met de gescheurde blaadjes Romeinse sla.
  2. Schik hierop de stukjes kip en de croutons.
  3. Schenk er enkele flinke lepels Culina Caesardressing over en werk de sla af met schilfers van het blokje Parmezaase kaas.

Eet smakelijk!