Dressings
Vinaigrettes
Sauces
flavoured oil

Terug naar overzicht

Culina Mosterd Dille dressing

SALADE MET GEROOKTE ZALM

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 zak veldsla of jonge veldsla
  • 1 pak gerookte wilde zalm
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels pijnboompiten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 el kappertjes
  • Culina Moster-Dille dressing

 

De bereiding

  1. Deze salade is snel en vrij eenvoudig samen te stellen. Je begint met de twee eieren hard te koken. (Leg ze ongeveer 10 minuten in kokend water.) Zodra je eitjes gekookt zijn, laat je ze schrikken onder koud water, waarna je ze kan pellen en doormidden snijden.
  2. Terwijl je eitjes opstaan kan je ook al de pijnboompitten roosteren in een droge pan. Vergeet niet regelmatig om te roeren dat ze niet aanbakken. Zodra ze goudbruin zijn, zet je ze opzij (in een schaaltje) zodat ze wat kunnen afkoelen.
  3. Dan rest er enkel nog de groenten te snijden. Vergeet niet te kijken of de sla nog dient gewassen te worden. We raden verder aan de komkommer en tomaten in blokjes te snijden, en de ui in ringen, maar dat is uiteraard volgens eigen smaak. Ook de zalm kan je al in kleine blokjes snijden.
  4. Om te dresseren verdeel je de veldsla over twee borden, en verdeel je hierover de groenten en de zalm gelijkmatig. Daarboven op strooi je de pijnboompitten, de kappertjes, en helemaal vanboven leg je de eieren. Het geheel overgiet je dan met de Culina Moster-Dille dressing.

Smakelijk!